Loyd Lent Robbie house penthouse daktuin

Opdrachtgever
Particulier
Locatie
Lent – Nijmegen
Opleverdatum
2023
Ontwerpfase
Afgerond
Bouwfase
Nieuwbouw – oplevering eind 2023
I.s.m.
Studio Mus – Ecologisch tuinontwerp

Penthouse met ecologische daktuin

Voor dit nieuw te bouwen project aan de Waal bij Nijmegen werd ons gevraagd een interieur te ontwerpen voor een penthouse met daktuin. We zijn de samenwerking aangegaan met een ecologisch tuinontwerper. Zo kunnen we het interieur en de daktuin mooi op elkaar afstemmen en buiten laten doorvloeien naar binnen. Vanaf de start van het project hebben we beide ruimtes samen opgepakt. Door een te kiezen voor natuurlijke en biobased materialen maken we een penthouse met gezond binnenklimaat.

Ooijpolder Nijmegen
Moodboard waalstrandje Nijmegen

Passend in de omgeving

In elk concept nemen we de locatie mee. Zo past een interieur goed in de omgeving en wordt de verbinding tussen buiten en binnen versterkt. Hierboven een foto van de directe omgeving en de vertaling naar kleur en materiaal in een moodboard. Ronde zachte en organische vormen, fijne beplanting, zandkleuren, onbehandeld hout. We hebben de accentkleur ’terra’ gekozen vanuit een kunstwerk uit eigen collectie. Zo wordt het interieur persoonlijk.

Penthouse duurzaam interieurontwerp

Gezonde & duurzame materialen

Om een gezond binnenklimaat te bewerkstelligen hebben we gekozen voor gezonde materialen. Zo worden de wanden afgewerkt met op kleur gebrachte leemstuc van Tierrafino, de gordijnen zijn gemaakt van 100% linnen, de tapijten van jute/ sisal. Leem is warmte- en vochtregulerend dat zorgt voor een extra gezond binnenklimaat. Voor de vloer hebben we gekozen voor een combinatie van hout en duurzame gietvloer van Ode aan de vloer. De combinatie van tweedehands designmeubelen met wat ze meenemen vanuit hun bestaande huis maakt het helemaal af.

Leemstuc interieurontwerp entree penthouse

Goede binnenkomst

Niks is zo vervelend als een woning binnen komen en het is een rommeltje. Voor deze ruime entree hebben we dan ook gekozen voor genoeg opbergruimte. De wanden worden gestuct met leem. Deze hebben we op kleur laten mengen zodat het past in het geheel. De leem wordt strak op de wand aangebracht. Samen met de natuurlijke materialen van het tapijt, het armatuur en de meubels wordt het een warm ontvangst.

Interieurontwerp slaapkamer duurzaam en gezond
Organoid behang

Gezond slapen

Omdat het bed al in bezit is kiezen voor deze kamer een andere accentkleur. Bovendien wordt er in de daktuin bij de slaapkamer geurende lavendel geplaatst zodat binnen en buiten weer verbonden wordt. Het behang achter het hoofdeind is van Organoid. Dit is gemaakt van snoei’afval’ uit de Alpen. Je ruikt zelfs de Alpen. Ook hier weer leemstuc op de wanden, houten vloer en linnen gordijnen, daarmee word je uitgerust wakker.

Ecologisch daktuin tuinontwerp

Ecologisch tuinontwerp

Voor het ontwerp van de daktuin zijn we de samenwerking aangegaan met een ecologisch tuinontwerper. Hierin wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en duurzaamheid. Hierin is ook plaats gemaakt voor de dieren, de biodiversiteit wordt gestimuleerd. De beplanting is aangepast aan de omgeving en aan het kleurenpalet van het interieur.

Beter werken

Met onze manier van ontwerpen (biophilic design) kun je ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren door de fijne omgeving. Dat is heel handig voor deze thuiswerkplek. Zo verander je je studeer- of werkkamer in een ruimte die z’n doel dient.

Interierontwerp studeerkamer logeenkamer

Wil je meer informatie over hoe wij interieurs ontwerpen zoals dit Penthouse met gezond binnenklimaat?

Neem dan contact met ons op: info@moodo.nl / 06 422 33 459