Mooodz created by Ooijevaar en Moodo - ontwerpen voor welzijn

Interieurdesign voor welzijn:

Entreegebied en ontmoetingsplek

voor zorg en welzijn

Samen met Ooijevaar | Bevlogen bouwers hebben we een nieuw concept ontwikkeld: Mooodz©. Hiermee transformeren we entreegebieden en algemene ruimten van woon- en zorgcomplexen tot open en gezonde leef- en werkomgevingen waar ouderen, zorgmedewerkers en familieleden graag zijn. Open plekken met ruimte voor ontvangst, recreatie en restauratie. Interieurdesign dat bijdraagt aan het welzijn.

Met Mooodz© doorbreken we letterlijk bestaande structuren en patronen, combineren we traditioneel gescheiden functies en creëren we entrees en ontmoetingsruimten waarin cliënten, medewerkers en bezoek zich meer verbonden voelen met elkaar, hun omgeving en de natuur. Dit heeft een enorm positieve invloed op het gebied van hun welzijn en levensgeluk.

Ontvangstruimte zorginstelling biophilic design - verbeter het welzijn

Biophilic design
In onze ontwerpen kijken we naar hoe we de gezondheid, fitheid en het welzijn van de drie doelgroepen kunnen bevorderen. De bewoners willen zich graag op hun gemak en thuis voelen. Werknemers willen ontlast worden van hoge werkdruk en bezoekers willen een ontspannen, aangename en inspirerende sfeer. Hierop laten we de biophilic design principes los en geven een creatieve invulling aan de ruimten. Dit is onder andere terug te zien in de tactiele en natuurlijke materialen, organische vormen, indeling en kijkrichting waarin daglicht centraal staat, veel groen en fractale patronen. Dit in combinatie met een klimaatsysteem en geurbeleving maakt het voor alle mensen een aangename ruimte. Een omgeving waarin de mens zich optimaal kan voelt en kan bewegen en ontwikkelen.

Ontmoetingsplek zorginstelling biophilic design - verbeter het welzijn

Meer weten over interieuradvies zorginstellingen?

Wil je meer weten over interieuradvies zorg en specifiek ontwerpen voor zorg en welzijn of over dit concept Mooodz? Neem gerust contact met ons op.

Biophilic design blaadje beuk