Gezond kantoor interieurontwerp

Een natuurlijk inspirerend kantoor

Het bedrijf Natuurhuisje.nl in Breda groeit, een Nederlands bedrijf met inmiddels een Europees werkgebied. Huisjes in de natuur zijn zeer gewild, omdat steeds meer mensen rust en gezondheid zoeken in hun vrije tijd.  Kantooruitbreiding is dan ook noodzakelijk en de mogelijkheid ivm pandrenovatie deed zich op een zeer passend moment voor. Lianne Bongers van Studio Lime vroeg Moodo om mee te werken aan dit project.

De medewerkers van Natuurhuisje verdelen zich over verschillende afdelingen met dan ook verschillende wensen voor het interieur. Omdat nu toch alles op de schop ging een uitgelezen kans om de verschillende afdelingen een meer passende omgeving te bieden. Zo zoekt onder andere ‘Development’ absolute focus, ‘Support’ een zeer goede akoestiek en ‘Marketing’ inspiratie.

De gezamenlijke sustainable missie die we delen met Natuurhuisje geeft dit project veel energie en ruimte voor de duurzame uitdagingen waar voor komen te staan.

Opdrachtgever
Nature.house B.V.
In co-creatie met Studio Lime
Locatie
Breda
Opleverdatum
2022
Bouwfase
Opgeleverd
I.s.m.
Preview standbouw
Violien
Cocon Vastgoed Management BV

Nature house interior design biophilic

Tech meets nature

In dit ontwerp zijn we op zoek gegaan naar niet naar de grenzen van, maar naar de samenkomst van natuur en techniek. Natuurhuisje is immers een techbedrijf bedrijf met een natuurlijke missie. We kijken naar patronen, materialen en vormen die in natuur voorkomen, die gebruiken we als uitgangspunt voor het ontwerp. Denk aan plattegrondsindeling, design producten, licht- en schaduwval. We gebruiken de natuur als basis voor het modulaire, flexibele en speelse interieur. Door biomimicry design te combineren met ruwe natuurlijke materialen wordt het een uniek ontwerp voor Natuurhuisje.

Young urban office

Work hard, play hard

De sfeer is open, toegankelijk en persoonlijk, maar straalt tegelijkertijd ook expertise en professionaliteit uit. Er is ruimte voor ontspanning, creativiteit en ook gefocust werken. Jong, creatief, speels interieur én professioneel, doordacht.
In de creatieve brainstorm ruimte en lunchruimte is de sfeer speelser en gericht op actief. Voor de werkplekken waar meer focus vereist is, is het allemaal wat rustiger zodat het geen aandacht afleidt.

Urban mining interieurontwerp

Circulair interieurontwerp

Tijdens de realisatiefase zijn we tot het uiterste gegaan om het ontwerp zo veel mogelijk circulair uit te voeren. Er waren nogal wat uitdagingen. Zo zijn er drie binnenwanden geplaatst door Spaces4You die we via New Horizon, specialist in urban mining, hebben gevonden. Deze wanden komen uit een kantoorpand in Zoetermeer.

In samenwerking met partijen die handelen in tweedehands (kantoor)meubelen hebben we de complete inrichting samengesteld. De twee houten lounge-stoelen zijn gemaakt in een sociale werkplaats. De modulaire tapijten zijn gemaakt van tegels van productieuitval door Studio Wae. Zo heeft bijna elke item een bijzonder verhaal.

Circulair zakelijk interieurontwerp

Deze unieke vergadertafel is samengesteld uit tweedehands poten en een blad belegd met een Organoid plaat. Samengeperst hooi, waar je nog madeliefjes in terug vindt. Je ruikt het zelfs! De Interface tapijttegels zijn ook al eerder gebruikt en komen via Sparo.

Circulair vergaderruimte
Organoid plaatmateriaal biobased
Inspirerende vergadertafel

Biophilic design

Binnen dit ontwerp maken we gebruik van de biophilic richtlijnen om het doel van de ruimte beter te benutten. We bewaren lange zichtassen voor overzicht en combineren dat met kleine hoekjes voor overleg. Passen een diversiteit aan meubilair toe voor stimuleren van verschillende houdingen. Creëren doorgangen om de nieuwsgierigheid te prikkelen. De materialen zijn veel van natuurlijke oorsprong. Ze worden zoveel mogelijk in originele vorm gebruikt zodat het leven erin zichtbaar blijft, zoals nerven van het hout. Indien behandeling nodig is zo natuurgetrouw mogelijk, bijvoorbeeld mat transparant.

Knusse hoekjes voor overleg
Binnen buiten connectie biophilic interieurontwerp

De Interface tapijttegels van Sparo verbinden buiten met binnen. 

Schommel op kantoor

Van hout uit de stad heeft Bredase Bomen een aantal meubels gemaakt, bijzettafels en ook de schommelplanken.

Lokaal houten meubels

Wil je meer informatie over hoe wij kantoren circulair en natuurlijk inrichten binnen het afgesproken budget?

Neem dan contact met ons op: info@moodo.nl / 06 422 33 459