Project omschrijving

Tandheelkundig centrum Nijmegen

Biophilic design van tandheelkundig centrum

In het biophilic interieurontwerp van dit tandheelkundig centrum staat angstreductie centraal. Mensen moeten zich op hun gemak voelen als ze in de wachtruimte zitten van deze tandartsenpraktijk.

Biophilic design
Met biophilic design kun je goed inspelen op het welzijn van de mensen in de ruimte. Door de patiënten in de wachtruimte meer in contact te brengen met natuur daalt hun hartslag en stresslevels.

We hebben in dit ontwerp gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, organische vormen, natuurlijke kleurtonen, biomimicry en fractale patronen.

Sustainable/ duurzaamheid
Voor de vloer is een combinatie gemaakt van bamboe en marmoleum. De zitelementen hebben een bamboe onderstel met een bekleding met fractaal patroon. Het hout op de wand komt uit Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer.

Opdrachtgever
EviDent Mondzorg
Locatie
Wijchen
Opleverdatum
2021
Bouwfase
Realisatie
I.s.m.

Orga Architect
Hermens Meubel en interieurbouw
AXANCE
Dental bauer
Electronic

Tandartspraktijk Nijmegen
Tandheelkundig centrum interieurontwerp biophilic design
Tandheelkundig centrum interieurontwerp biophilic design balieontwerp
Tandheelkundig centrum interieurontwerp biophilic design
Tandheelkundig centrum Evident Wijchen interieurontwerp
Tandheelkundig centrum interieurontwerp biophilic design