Tandarts biophilic design interieurontwerp

Biophilic design van tandheelkundig centrum

In het biophilic interieurontwerp van dit tandheelkundig centrum staat angstreductie centraal. Mensen moeten zich op hun gemak voelen als ze in de wachtruimte zitten van deze tandartsenpraktijk.

Biophilic design
Met biophilic design kun je goed inspelen op het welzijn van de mensen in de ruimte. Door de patiënten in de wachtruimte meer in contact te brengen met natuur daalt hun hartslag en stresslevels.

We hebben in dit ontwerp gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, organische vormen, natuurlijke kleurtonen, biomimicry en fractale patronen.

Sustainable/ duurzaamheid
Voor de vloer is een combinatie gemaakt van bamboe en marmoleum. De zitelementen hebben een bamboe onderstel met een bekleding met fractaal patroon. Het hout op de wand komt uit Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer.

Opdrachtgever
EviDent Mondzorg
Locatie
Wijchen
Opleverdatum
2021
Bouwfase
Opgeleverd
I.s.m.

Orga Architect
Hermens Meubel en interieurbouw
AXANCE
Dental bauer
Electronic

Tandartspraktijk Nijmegen
Behandelkamer tandarts interieurontwerp

Biophilic businesscase

Wat levert het nou op? Tevreden medewerkers in ieder geval. De medewerker achter de ontvangstbalie is erg blij met de ruimte. En uit onderzoek blijkt dat medewerkers in biofiele omgevingen zich minder vaak ziek melden, minder snel een andere baan zoeken. Dat bespaart een hoop kosten. Ze vertelt ook dat patiënten het een fijne ruimte vinden. Wanneer die zich op hun gemak voelen gaan de behandelingen ook beter en sneller. Nogmaals winst.

Toiletgroep tandarts biophilic design interieurontwerp
Tandheelkundig centrum interieurontwerp biophilic design
Tandheelkundig centrum Evident Wijchen interieurontwerp
houten stoel gebogen tandarts biophilic design interieurontwerp

Verlichting

Ook de armaturen voor de accent-verlichting passen qua materialisering en vorm helemaal binnen het concept. De armaturen boven de balie zijn geïnspireerd door een heel bijzondere Aziatische bloem waarvan de bloembladen bij contact met water ongelooflijk transparant worden. En die transparantie past weer heel goed in dit gezondheidscentrum. De houten pendelarmatuur boven de tafel presenteert zich met golfachtige bewegingen en reageert op bijna elke beweging van de lucht.

Bamboe meubel op maat

Natuurlijke materialen

Voor de vloer hebben we gekozen voor een combinatie van bamboe met marmoleum. Ook voor diverse meubilair is bamboe gebruikt. De glooiende lijnen maken dat het rustig en vriendelijk oogt. De wand achter de ontvangstbalie is bekleed met onbehandeld Hollands essen hout. De materialen zijn in pure vorm gebruikt, je ziet de lijnen in het hout. Elke plank is uniek. Dat is het mooie van natuurlijk materiaal.

Tandheelkundig centrum interieurontwerp biophilic design
natuurlijke wandhaken tandarts biophilic interieurontwerp
Tandheelkundig centrum interieurontwerp biophilic design

Groenwand

Qua beplanting hebben we gekozen voor een groenwand. En dan eentje die nog groeit. Zo komt het interieur tot leven, het verandert met de tijd.

Wachtkamer tandarts