Ontwerpen voor zorg en welzijn

Is het je al opgevallen? De laatste jaren is het zorg interieurontwerp aan het veranderen. Waar eerst grijze muren en oranje meubelen waren, is er nu behang met jungle patroon en staan er houten meubels. Alhoewel dit doorgaans biophilic design niet écht recht aan doet, is het een stap in de juiste richting. Biophilic design als zorg interieurontwerp zorgt namelijk voor meer dan alleen een esthetische ruimte.

Biophilic design als interieuradvies zorginstellingen

Dat het interieur van zorginstellingen en woningen steeds vaker een natuurlijk tintje heeft, is niet alleen een trend. Wanneer op de juiste manier natuurlijke elementen in het interieur worden verwerkt, bevordert dit de mentale gesteldheid. In andere woorden, het toepassen van biophilic design in het zorg interieurontwerp is ontwerpen voor zorg en welzijn.

Altijd
toepasbaar

Ontwerpen voor zorg en welzijn

Middels interieur en styling wordt de architectuur versterkt. Maar biophilic design is juist ook een optie wanneer de architectuur weinig inspeelt op de natuurlijke elementen. Iets wat bij zorginstellingen regelmatig voorkomt. De principes van biophilic design zijn altijd toepasbaar. Gelukkig maar, want natuurlijke elementen in de zorgomgeving draagt bij aan het welzijn van de patiënt. Zo laten studies zien dat het zorgt voor een verbeterd emotioneel welzijn. Daarbij herstellen de patiënten 8,5% sneller in een omgeving met biophilic elementen. Interieurontwerp zorg is belangrijker dan ooit.

Interieuradviseur zorg 

Design is persoonlijk, zo ook voor zorginstellingen. Moodo begrijpt dat. Daarom is er niet een standaard type biophilic design die de interieuradviseur zorg toepast. Jouw smaak en de bedrijfsidentiteit worden meegenomen in de keuze voor een bepaald design. Hoewel er verschillende principes ten grondslag liggen aan biophilic design, zoals gebruik van duurzame materialen, wordt de styling geheel afgestemd op je wensen en behoeften. Duurzaamheid is daarbij, evenals biophilic design zelf, geschikt voor ieder soort gebouw of woning.

Interieuradvies particuliere zorg

Net zoals dat niet iedereen hetzelfde interieur wenst, wenst niet iedereen om het totaalpakket van interieurontwerp zorg. Soms is het voldoende om enkele elementen in een ruimte aan te pakken. Daarom biedt Moodo verschillende mogelijkheden om biophilic design in het interieur te implementeren. Een optie is om het gehele zorg interieurontwerp af te stemmen op de principes van biophilic design. Wil je liever individuele elementen van biophilic design toepassen? Moodo biedt ook diensten aan met betrekking tot verlichting en groen. Zo adviseren wij hoe je het licht binnen een ruimte optimaal benut en wat de beste locatie is voor mooie planten.

Interieuradvies zorginstellingen

Op zoek naar een bedrijf dat het interieurontwerp zorg naar het volgende niveau tilt? Bij Moodo ben je aan het juiste adres. Wij geven specifiek interieur particuliere zorg advies aan diverse instellingen. Denk hierbij aan:

  • Ziekenhuizen
  • Verpleeghuizen
  • Verzorgingstehuizen
  • Tandheelkundige centra
  • Fysiotherapeuten
Van elementen naar totaal pakket

Meer weten over interieuradvies zorginstellingen?

Wil je meer weten over interieuradvies zorg en specifiek ontwerpen voor zorg en welzijn? Neem gerust contact met ons op. Ook met de kleine vragen over interieur particuliere zorg helpen wij je graag.