Interieuradvies en interieurontwerp omgeving Utrecht

Wil je een fijnere omgeving creëren voor jou en je collega’s, werknemers, klanten, patiënten of bezoekers? Of ga je je eigen huis (ver)bouwen? Ben je toe aan een ander interieur in en omgeving Utrecht? Wij helpen graag met een interieuradvies!

Natuurlijk interieurontwerp Utrecht

In onze interieurs staat contact met de natuur centraal. Uit onderzoek is gebleken dat dit positieve effecten op de gezondheid van je lichaam en psyche heeft. Dit doen we met behulp van biophilic design. Deze manier van ontwerpen geeft praktische handvaten om de natuur naar binnen te brengen. En dat gaat veel verder dan een groenwand plaatsen. Door duurzame en natuurlijke producten en materialen te gebruiken in onze biofiele ontwerpen creëren we interieurs die écht wat voor iemand doen. Voor interieurontwerp in Utrecht kun je dan ook bij ons terecht!

Is er behoefte aan meer ontspanning, of juist meer creativiteit? Wil je dat patiënten zich meer op hun gemak laten voelen? Wil je het koopgedrag van klanten stimuleren? Het ziekteverzuim binnen het bedrijf reduceren? Met een op maat gemaakt interieur kunnen we bijdragen aan deze doelstellingen.

Zijn er metamorfose-, bouw- of verbouwplannen? Neem dan in een vroeg stadium van het project contact met ons op. Zo kunnen we samen met de architect, aannemer of projectleider het project soepeler laten verlopen en professioneel en objectief advies geven. Zo sluit ons interieuradvies nog beter aan op de wensen.

Ook voor kleine(re) interieurvragen kun je bij ons terecht. Op zich ben je wel tevreden, maar een deel van de meubels in je woning is aan vervanging toe, de eenheid ontbreekt in het interieur van een winkel- of bedrijfspand, of de sfeer is nog niet helemaal optimaal in bijvoorbeeld het entreegebied van een zorgcentrum of wellnesscentrum. Met interieurstyling zorgen wij voor de finishing touch.

Wat kun je van ons interieuradvies in Utrecht verwachten?

Wij geven advies op het gebied van architectuur, (woon)stijl, indeling, verlichting, aankleding, meubels, accessoires, planten en styling. We vertalen dat naar een moodboard met kleurenplan, indelingsplan, lichtplan, shoppinglist en niet te vergeten een groenplan. Uiteraard kijken we hierbij naar producten en materialen zie zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu, zonder daarbij het kostenplaatje uit het oog te verliezen.

Niet alleen esthetisch, maar ook duurzaam en gezond

Onze ontwerpen zijn niet alleen mooi voor het oog, maar ook mooi door het gebruik van de materialen en producten die op een milieu-, mens- en diervriendelijke manier gemaakt worden.

We kijken eerst wat er al is en indien mogelijk hergebruiken we materialen en producten. We zoeken naar lokaal vervaardigde producten en ontwerpers. Zo reduceren we de CO2 uitstoot van lange transporten. Door veel te werken met natuurlijke materialen adem je minder ongezonde stoffen in. Planten zijn niet weg te denken uit onze ontwerpen, die dragen bij aan een gezonde omgeving.

Duurzame
interieurs
Creating
healthy & happy spaces

Een omgeving die jou geeft wat je nodig hebt

Wij kijken altijd naar de doelstelling van een interieur. Wil je meer ontspanning, of juist meer inspiratie? Meer focus of minder stress? Meer verbinding, meer openheid? Die wensen nemen we mee in een ontwerp van de healthy & happy space. Healthy, door het gebruik van gezonde en natuurlijke materialen en happy, omdat je je goed voelt in je omgeving.

Interieurontwerp projectinrichting zorginstelling Utrecht

Interieurontwerp entreegebied zorginstelling. Als je bewoners, werknemers en bezoekers meer in contact brengt met natuur in het gebouw voelen ze zich meer op hun gemak en dat heeft veel positieve effecten op de gezondheid.

Hoe verloopt het interieuradvies project?

Oriëntatie

We starten met een intake op locatie. We bekijken onder andere naar de architectuur (indeling) van het pand en de ruimte, welke gebruiksfuncties wenselijk zijn, de stijl die aanspreekt, de sfeer, welke materialen, meubels en/of accessoires er zijn en hergebruikt kunnen worden. In dit gesprek kijken we of het project in het vaste aanbod valt, anders maken we een offerte op maat. 

Visualisatie

In deze fase visualiseren we onze ideeën in de vorm van een moodboard in de stijl, sfeer, kleuren en materialen die passen bij jouw wensen en krijg je een beeld van de mogelijke inrichting. We kijken naar materialen, kleuren, vloer- en raambekleding, akoestiek, beplanting, verlichting en inrichting. We maken een ontwerp rekening houdend met de biophilic design principes. Ons doel hierin is het welzijn van de bewoners, medewerkers, bezoekers, klanten, patiënten etc. te verbeteren. En zo bij de dragen aan de doelstelling van de opdrachtgever. Natuurlijke elementen staan hierbij centraal. Dit heeft veel positieve effecten voor de gezondheid van body en mind.

Moodboard projectinrichting zorgcentrum utrecht

Moodboard tandheelkundig centrum. Hierin proef je de sfeer, zie je de vormen, kleuren en materialen van het interieurontwerp.

Wij kunnen zorgen voor 3D aanzichten van de ruimte, een lichtplan, een groenontwerp en tekeningen van meubels op maat waar de interieurbouwer mee aan de slag kan. We geven meubel- en accessoireadvies passend in het ontwerp. We concretiseren de wandafwering (bv. leemstuc, vliesbehang, ecoverf), de raambekleding (shutters, bamboe jaloeziën, linnengordijnen), Meubelstoffering (gerecyclede wol, hergebruikt materiaal) en zo zijn er nog vele duurzame opties. Dit vatten we samen in een uitgebreid interieurplan waarmee je zelf uit de voeten kan of waarna de realisatie aan ons of andere specialisten wordt uitbesteed. 

Realisatie interieurontwerp Utrecht

Deze fase is altijd op maat. Wij werken samen met vakmensen zoals interieurbouwers, aannemers, architecten, bouwbedrijven, specialisten op het gebied van interieurbeplanting en geurbeleving. Zelf kunnen we aan de slag met het eventueel aankopen van meubels, accessoires, de styling en het coördineren van de realisatiefase; het aansturen van (ver)bouw tot het interieur volledig aan de verwachtingen voldoet. We kunnen alles uit handen nemen en je compleet ontzorgen, van professioneel advies over indeling van ruimtes tot keuze van materialen en de inzet van vakmensen.

Wat kost een interieuradvies Utrecht?

Kleine veranderingen kunnen al veel brengen! Wij houden altijd rekening met het budget, of het nou gaat om het veranderen van de kleuren op je muur thuis of de totale inrichting van een bedrijfsgebouw.

Biophilic interieurontwerp slaapkamer Utrecht

3D visualisatie slaapkamer. De nis om het bed geeft een veilig en geborgen gevoel. Dit helpt bij het tot rust komen en beter slapen.

B2B interieuradvies

Zakelijke projecten lopen altijd volgens een offerte op maat. We houden in onze ontwerpen rekening met de doelstellingen van de opdrachtgever en het bedrijf en passen daar de interieurs op aan. Door mensen ook binnen meer in contact te brengen met natuur wordt het welzijn verbeterd. Dit heeft niet alleen voordelen voor de gezondheid van de mens (zoals daling van bloeddruk, hartslag en stresshormoon en bevordering van concentratie, productiviteit en creativiteit) maar kan ook leiden tot economische voordelen voor het bedrijf. Er zijn hiervan veel positieve cijfers te vinden in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, retail, recreatie, vastgoed en het onderwijs. Neem hiervoor contact met ons op. 

Interieurontwerp turn-key tandartsenpraktijk

Indelingsplan tandheelkundigcentrum. Door Biophilic design toe te passen in het interieurontwerp van de tandartsenpraktijk zijn patiënten meer op hun gemak en hebben minder angst voor de tandarts.

Iedere ruimte is anders en vergt een unieke aanpak. We hebben aanbod voor elk budget en ieders stijl. Omvangrijke projecten voor villa’s, kantoren, gezondheidscentra en winkelinrichtingen tot (kleinere) appartementen en gezinswoningen. Alles is bespreekbaar.

Wil je meer dan alleen maar een mooi interieur?

Neem dan contact met ons op, we maken graag met je kennis! Bel: 06 422 33 459 of stuur ons een e-mail: info@moodo.nl.

Wil je meer weten over interieuradvies in en rondom Utrecht? Neem dan contact met ons op.