Hoe een natuurlijk interieur bijdraagt aan de duurzame transitie

We weten allemaal dat we ons milieuvriendelijker moeten gedragen en duurzamere oplossingen moeten kiezen. Maar wat we wéten, voelen we niet altijd. Die vliegvakantie naar Zuid Afrika is toch wel fantastisch om te maken met je gezin. En die niet al te groene sofa van die bekende designer is wel écht heel erg mooi en past perfect in je woonkamer.
Wil je écht duurzame beslissingen maken? Ga van je groene hoofd naar een groen hart!
Hieronder leggen we uit hoe een natuurlijk interieur bijdraagt aan de duurzame transitie

duurzame transitie Moodo Van hoofd naar hart

Maar hoe dan? Hoe kun je gemakkelijker voorbij lopen aan die milieuvervuilende maar mooie muurbekleding en die veel CO2 uitstotende eettafelstoelen? Groen denken is één, groen doen iets anders. Door het vergroten van je intrinsieke motivatie kun je zonder knagen kiezen voor wat goed is voor de toekomst. Je schuift van ‘mag niet’ naar ‘wil niet’. Essentieel en de basis van de duurzame transitie.

.

De mensen in dit filmpje hebben allemaal een groen hart. Ze zien de schoonheid van en verwondering in hun natuurlijke omgeving. Ze voelen zich er onderdeel van en verbonden met en hierdoor dragen ze zorg voor hun omgeving. En die connectie is waar we naartoe willen.

Biophilic design, ontwerpen met de natuur

Biophilic design doet precies dat. Het plaatst mensen in hun natuurlijke omgeving en versterkt die eeuwenoude band. Dat een biophilic omgeving bijdraagt aan het mentale en fysieke welzijn van bewoners, medewerkers, bezoekers en patiënten wisten we al. Maar hoe draagt dat dan bij aan de duurzame transitie? Door de schoonheid en verwondering van de natuurlijke omgeving dicht bij mensen te brengen, groeit de waardering hiervoor. En wat je waardeert, wil je voor zorgen.
Zelf heb ik een grote intrinsieke motivatie om gezonde interieurs voor mens en milieu te maken. Dat komt met name door de opleiding Shinrin Yoku-gids die ik heb gevolgd.

Shinrin Yoku/ Forestbathing / Bosbaden

Een gemakkelijk manier om je ogen te openen voor alle het moois wat moeder natuur te bieden heeft is bosbaden. Van origine een Japanse manier om de natuurlijke omgeving te beleven met al je zintuigen. Dat klinkt misschien nogal zweverig, maar het is niet veel anders dan mindfull door het bos bewegen. Aan mindfullness zijn we inmiddels wel gewend. Iedereen weet wanneer je af en toe de stilte opzoekt en bewust leeft dat dat veel voordeel oplevert voor je (mentale) gezondheid. Gejaagd door het leven gaan is inmiddels wel achterhaald. Of niet? Door in het groen de vertraging op te zoeken en je omgeving waar te nemen ontdek je een hele nieuwe wereld die vol zit met de meest fantastische vormen, patronen, geuren en kleuren. Je ziet, ruikt, hoort en voelt wat je mist als je met gemiddeld 5 kilometer per uur het pad met de rode paaltjes volgt. Buiten dat het bos veel inspiratie geeft verwerken we deze elementen we allemaal in onze interieurs.
Het wordt een totale natuurbeleving!

Wil je meer weten over een natuurlijk interieur?

Neem een kijkje bij de projecten, bij de natuurlijke interieurs die we hebben gemaakt. Wil je samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf onder de loep nemen? Mail gerust naar info@moodo-interieurontwerp.nl!