Wat is de aantrekkingskracht van The Google Office?
Zo trek je nieuw talent aan.

Werkgevers verwachten dat de zoektocht naar talent de komende vijf jaar alleen maar moeilijker wordt. Dat blijkt uit het Future of Jobs Report van het World Economic Forum. 

Google kantoor in Dublin

Het Google kantoor in Dublin. Camenzind Evolution, Henry J. Lyons Architects

Een grote uitdagingen waar HR mee te maken heeft, niet alleen het aantrekken, maar ook het behouden. Dit kan gepaard gaan met het ontwikkelen van effectieve wervings- en selectieprocedures, het aanbieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en het creëren van een positieve werkcultuur. Daar voegen we graag aan toe: een aantrekkelijke werkomgeving. Zet de aantrekkingskracht van The Google Office in en trek nieuw talent!

The Google Office

De speelse kantoorinrichting van Google wordt vaak aangehaald als een inspirerende omgeving waar mensen graag willen werken. 

Google-kantoren hebben misschien glijbanen, klimmuren, slaappods en basketbalvelden, maar het zijn geen speeltuinen voor volwassenen,
althans niet helemaal.

Het basisprincipe van de producten van Google is: gebruiker eerst! Dat zie je ook als je kijkt naar hun kantoorinrichting. Ze hebben de overtuiging dat als de mensen die er werken gelukkig, gezond en comfortabel zijn, het bedrijf zelf ook zal gedijen.

Werknemers zijn immers het grootste bedrijfskapitaal. 

Lange levensduur en tijdloosheid 

Het doel van elk Google-kantoor is een lange levensduur en tijdloosheid. Hiervoor hebben ze gekeken naar gebouwen die deze doelstellingen al hebben bereikt. Het bleek dat er 5 belangrijke gemeenschappelijke kenmerken waren: hoge plafonds, dubbelhoge ruimte, toegang tot daglicht, lange overspanning tussen kolommen en zichtbare structuur. Het is grotendeels dit ontwerpskelet dat bijna elke Google-ruimte definieert.

Ruimtes voor verschillende doeleinden

Vanuit deze kern proberen ontwerpers van Google drie soorten ruimtes te integreren: ruimten die zijn ontworpen voor focus, voor samenwerking /vergaderingen en om een gemeenschap op te bouwen en innovatie aan te wakkeren. 

Iedereen een Google kantoor?

De fysieke werkomgeving moet ook passen bij de identiteit van het bedrijf en je werknemers. Een Google Office is niet voor iedereen geschikt, maar de achterliggende gedachtes achter het ontwerp kunnen wél vertaald worden naar elk bedrijf. Daarom hebben we een gratis paper gemaakt waarin we een aantal ontwerp principes toelichten ter inspiratie. Zo maak je een aantrekkelijke omgeving waar nieuw en bestaand talent graag wil zijn. 

De aantrekkingskracht van the Google office - hulp bij het aantrekken van talent

Omdat de directe fysieke werkomgeving van grote invloed is op onze mentale en fysieke gezondheid (en dus werkgeluk) maken wij een serie aan GRATIS whitepapers om kennis te delen op dit vlak. Met vandaag: ‘De aantrekkingskracht van The Google Office – Hulp bij het aantrekken van talent’

    Wil je meer weten over de hulp bij het aantrekken én behouden van talent?

    Neem een kijkje bij de projecten, de duurzame interieurs die we hebben gemaakt. Vooral het natuurlijke circulaire kantoor van Nature.House B.V. is een interessante! Wil je meer weten over dit onderwerp, heb je nog vragen of wil je eens sparren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op. Bel 0642233459 of mail naar info@moodo.nl.